A Conflict of Nations: WWIII egy katonai témájú stratégiai játék, amely a 20. század végén és a 21. század elején játszódik – a mai kor és a rendkívül modern harctéri technológia területén.

A játék lényege egy izgalmas, valós idejű harcrendszer, amely a világ egy létező nemzete és hadserege felett irányítja a játékosokat, szembeállítva őket más játékosokkal a világuralomért vívott harcban. Az egységeket valós időben mozgatják a térképen, és gyakran órákba telnek, mire teljesítik a kijelölt küldetési céljaikat, ami nagyon mély szintű stratégiai tervezést és integrált taktikai végrehajtást tesz lehetővé.

A gazdasági hatékonyság és az ellenfelekkel szembeni technológiai előny biztosítása érdekében minden nemzetet gondosan kell irányítani és fejleszteni: az új egységek kutatása és a szükséges infrastruktúra kiépítése a kulcsa a játék megnyerésének. Végül is a Conflict of Nations: WWIII éppúgy a logisztikáról szól, mint a harci taktikáról.

A tartós szövetségek vagy rövid életű koalíciók kialakítása elengedhetetlen része a modern katonai környezetnek. Ennek megfelelően a Conflict of Nations: WWIII lehetővé teszi a játékosok számára, hogy együttműködő klánokat és csapatokat hozzanak létre annak érdekében, hogy a fegyverek együttes erejével meghódítsák a kitűzött célokat.

Jellemzők és tények

  • Valós idejű taktikai harci rendszer, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy átvegyék a parancsnokságot egy harmadik világháborús csatatéren
  •  Hetekig tartó kitartó játékmérkőzések, amelyek nagyszerű stratégiákat és részletes terveket tesznek lehetővé
  •  Több mint 100 gyönyörűen modellezett modern fegyverrendszer, mint például nukleáris ballisztikus tengeralattjárók, harci támadó helikopterek, lopakodó vadászrepülőgépek, légideszant gyalogsági egységek és még sok más
  •  Félelmetes tömegpusztító fegyverek, amelyek tartós következményekkel járnak a lakosságra és a gazdaságra
  •  Kiterjedt katonai kutatási fa, amely több mint 250 egyedi kutatási tárgyat tartalmaz
  •  Erőforrás-vezérelt nemzetgazdaság, amelyet a népsűrűség és a morál befolyásol
  •  Gyönyörű izometrikus világtérkép, amely több mint 100 létező országot ábrázol, amely készen áll a felvételre
  •  Finomított Player Alliance rendszer, amely lehetővé teszi a kooperatív játékokat és a klán kihívásokat
Conflict of Nations a válogatott MMORPG játékok.